Over ons

Wie zijn we?

Cultuur op maat van kinderen

Kinderen Goedgekeurd is een Belgisch cultuurplatform voor en door kinderen. In een warme omgeving krijgen kinderen de kans om hun talenten te ontdekken met muziek en dans als leidraad. Dat klinkt als muziek in de oren, toch?

Het doel van Kinderen Goedgekeurd is duidelijk: via cultuur kinderen op sociaal en educatief vlak ondersteunen, ongeacht hun afkomst, taal, sociale achtergrond, of mentale of fysieke beperking.

Het Nationaal Muziektheater en de Muziekstudio zijn daar concrete voorbeelden van.Met eigen nummers leven kinderen zich in leuke workshops en muziekateliers helemaal uit. Ja, ook meerstemmig. Zo maken we via leuke muzieksessies elk thema bespreekbaar. Een voorbeeld? Voor Rode Neuzendag schreven, componeerden en arrangeerden we een eigen lied met een nieuwe naam voor psychiatrie. Met catchy muzieknoten maatschappelijke thema’s bespreekbaar maken. Dat is onze bedoeling.

Een greep van gerealiseerde projecten 

Alinea's zijn de belangrijkste bouwstenen van webpagina's. Om deze te veranderen, dubbelklik hier of klik op Tekst bewerken. U kunt hier ook de stijl wijzigen. Natuurlijk zal het slepen van de tekst de alinea op de pagina verplaatsen. Eén alinea is misschien voldoende om uw project te introduceren. Als het te lang wordt, verdeel de tekst dan in verschillende alinea's. Lange tekst is perfect om uit te leggen wat er uniek is aan uw website.

PRESIDENT BARACK OBAMA 


Als afscheidsgeschenk voor de Amerikaanse president Barack Obama zong en arrangeerde Kinderen Goedgekeurd een eigen versie van het nummer "Make your own kind of music".Deze singel werd in het Paleis voor Schone Kunsten uitzonderlijk voorgesteld en overhandigd aan de Amerikaanse ambassadeur in België H.E. Denise Bauer.

STEMMM


Deze interactieve kindervoorstelling met muzikaal theater reisde Vlaanderen rond.  In het bijzonder de Vlaamse scholen.  Leerlingen en leerkrachten ontdekten de kracht en emoties van meerstemmig zingen. 

KLEINE KINDEREN, GROTE KANSEN


Op vraag van Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits en de Koning Boudewijnstichting luisterde Kinderen Goedgekeurd de voorstelling van Kleine kinderen, grote kansen op.  Dit onderwijsproject leidt kleuteronderwijzers op met bijzondere aandacht voor armoede en diversiteit in de klas. 

JA, AAN ALLE KINDEREN


Het themalied van Kinderen Goedgekeurd werd voorgesteld in het Vlaams Parlement.  Bekende politici zoals Vlaams Minister Hilde Crevits, Ben Weyts, Pascal Smet, Meyrem Almaci, Lorin Parys, Vincent Van Quickenborne en Daniël Termont schreven de tekst voor de deze kindvriendelijke song.

KONINGIN MATHILDEPRIJS 


Tijdens de uitreiking van de Koningin Mathildeprijs trad Kinderen Goedgekeurd op.  Onder het goedkeurend ook van de koningin zelf.

ZELFIE 


De eerste eigen productie van Kinderen Goedgekeurd.  Zelfie is een musical met liedjes uit Kinderen voor Kinderen, gezongen door Belgische kinderen.  De Nederlanse prinses Laurentien van Oranje woonde de première bij.  Het muzikale theater stond onder de hoge bescherming van de Nederlandse Ambassade in Brussel en het Nederlandse televisiekoor Kinderen voor Kinderen. 

 © 2020 I Kinderen Goedgekeurd I stichting van openbaar nut

Alle rechten voorbehouden